Wat zijn de kosten voor een gietvloer?

Wanneer u een gietvloer wil, zijn de kosten voor een gietvloer ook een belangrijke factor in uw overweging. Op deze pagina leest u welke factoren de prijs van een gietvloer bepalen. Echter, voor elk project maken wij een offerte op maat aan de hand van onze kennismaking en uw wensen.

Oppervlakte

Natuurlijk zijn de kosten voor een gietvloer onder meer afhankelijk van de grootte van het oppervlak en het aantal lagen dat wordt aangebracht. Elke laag moet goed drogen, waardoor het gieten van de vloer uiteindelijk zeker vier dagen beslaat. Algemeen geldt: hoe groter de oppervlakte, des te lager is de prijs per vierkante meter. U bent dus voordeliger uit naarmate de ruimte groter is.

Soort gietvloer

Elke soort gietvloer heeft zijn eigen samenstelling en specifieke wijze van plaatsen.

  • Gegoten vloer: de vloer met zeer gunstige eigenschappen, zoals slijtvast, duurzaam en krasbestendig. Deze gietvloer is bovendien uitstekend te combineren met vloerverwarming.
  • Vloercoating: deze vloer is uitstekend bestand tegen vocht en chemicaliĆ«n. Ook is de vloer erg slijtvast. De ideale oplossing voor uw garage, winkel of bedrijfshal. Bovendien is de vloer leverbaar in diverse kleuren.
  • Cementgebonden: de ideale vloer die eenvoudig schoon te houden is, een hoge krasvastheid heeft en nauwelijks slijt. De belastbaarheid van de vloer is ook uitstekend; zwaar meubilair is geen probleem. Kortom: de ideale oplossing voor elke woning en kantoor. U kunt met deze vloer kiezen voor een robuuste betonlook, maar ook voor felle kleuren.
  • Epoxy: de vloer bij uitstek voor de industrie. De zware belasting van machines en voertuigen is voor deze vloer geen probleem. Andere gunstige eigenschappen zijn de slijtvastheid en hoge chemische belasting. De vloer is in diverse kleuren en afwerkingen leverbaar.

De kosten voor een gietvloer zijn dus ook afhankelijk van welke soort u kiest.

Extra kosten gietvloer

Vaak komen er bij het gieten van de vloer nog extra werkzaamheden kijken. Zo moet de ondervloer vaak nog bewerkt worden en moeten er in sommige gevallen ook uitzettingsvoegen voorzien worden. Daarom plannen we ook graag van tevoren een afspraak met u in, voordat we een offerte opmaken.

Maak een afspraak met Vallei Gietvloeren

Wilt u graag een afspraak met ons maken of heeft u een vraag? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wilt u graag nog inspiratie opdoen? Ga naar onze showroom.